Manndalen Husflidslag

Manndalen Husflidslag ble stiftet 24 mai 1966. Laget arbeider for å fremme lokal husflid, håndverk/duodji på alle plan. Rundt 80 medlemmer er i dag tilsluttet laget.

Fra utsalgsstedet ”Grenebua” i Manndalen i Kåfjord kan du kjøpe flotte husflidsartikler i sjøsamisk tradisjon, laget av lokale produsenter som har huslidsproduksjon som en viktig biinntekt. Laget produserer gode tidsmessige varer med krav til kvalitet og grundighet. Med utgangspunkt i tradisjonelle stedegne råvarer, teknikker, modeller og mønstre utvikles nye produkter.Grena og greneveving er en helt spesiell kulturskatt, som laget mener det er spesielt viktig verne om. I Manndalen har denne veveteknikken – som er den eldste man kjenner til – ubrutte tradisjoner gjennom århundrer.

Bonkosvotter og produkter med manndalsmønster er andre populære varer laget har satset mye på. Fra Grenebua selges også produkter som smykker, duker, kopper og fat m.m fra andre leverandører.

Manndalen Husflidslag ønsker å ta vare på tradisjoner, kultur og identitet ved å føre duodjitradisjonene videre til alle som ønsker det gjennom kurs og opplæring. Spesielt viktig er det å videreføre gleden ved å skape og bruke noe ekte med røtter i lokal tradisjon, videre til nye generasjoner.